VIDEO AMBASADOR MARKETING

Brez komentarjev

Besedna zveza “Video Ambasador Marketing” izhaja iz besed video, ambasador in marketing. Z združitvijo video vsebin ( kjer blagovno znamko predstavlja kredibilna osebnost ) in marketinških orodij, ki tem video vsebinam zagotavljajo ogled ciljane javnosti oziroma potencialnih kupcev, dobimo nov trend v dobi digitalnega oglaševanja.  Pogoj za uspešno lansiranje video vsebin je postavljen tržni splet, ki združuje izdelano marketinško strategijo z vsemi elementi, ki omogočajo digitalno trženje.

Ko omenimo video, je prvi pomislek, da je izdelava videa predraga in da nimamo denarja za oglaševanje na televiziji. Seveda, video na televiziji “pije” vode, če imate postavljeno učinkovito distribucijsko verigo oziroma se poslužujete dodane vrednosti 4 do 6-kratnika stroškov izvedbe.

V kolikor takšne razlike v ceni ne dosegate, ste primorani uporabiti stroškovno bolj učinkovito varianto marketinga, za katero smo prepričani v naslednje 3 prednosti:

  1. Kontinuiran doseg ciljne javnosti kupcev
  2. Pomoč pri višji organski, t.j. brezplačni indeksaciji na Google iskalnem omrežju
  3. Boljša uporabniška izkušnja in lažja predstavitev vaše ponudbe

Zakaj izbrati ambasadorja za celotno življenje blagovne znamke? Odgovor je sila preprost, saj je največja vrednota v času hudournika reklamnih sporočil prav lojalnost blagovni znamki in predstavitev uporabniške izkušnje na izviren način, ne pa menjava akterjev, ki vedno znova na isti način predstavljajo že videno. Pravi ambasador je tisti, ki ponujen izdelek ali storitev tudi uporablja, priporoča, podaja mnenja in širi uporabniško izkušnjo tudi med prijatelji in znanci. Pravi ambasador je najboljši trgovski potnik, čeprav naloge navadno ne opravlja. Pravi ambasador goreče verjame v to kar predstavlja, saj je identifikacija z izdelkom/storitvijo nujna.

Investicija v blagovno znamko se vedno povrne. No, čisto vedno tudi ne. Seveda, če oglašujete na TV zaslonih in ne izpolnjujete zgoraj navedenih pogojev za učinkovito prodajo.

Obljube, obljube, obljube…verjeti ali ne.

Predstavljamo vam študijo, pri kateri je video ambasador marketing imel ključno vlogo za hitro poslovno rast poslovanja in širitev v tujino. Seveda ob primernem spletnem razvoju in ob ustreznem svetovanju digitalnih strokovnjakov.

Razvoj blagovne znamke Sportnaoprema.si se je pričel leta 2009. Do leta 2012 niso bili izpolnjeni temelji za rast, zato ekspanzivne rasti tudi ni bilo. Po pripravi vsebinske strategije trženja, pa so se pričele korenite spremembe. Sportnaoprema.si je v istem letu podpisala pogodbo s podjetjem SKLZ, ki je do leta 2015 postal najhitreje rastoče podjetje na področju prodaje športnih pripomočkov na ameriškem trgu. Prav uvid v poslovni model ameriškega podjetja in sledenje razvojnim ciljem zapisanih v strategiji so omogočili ekspanziven razvoj in 30% letno rast prihodkov v zadnjih 4 letih poslovanja ter širitev poslovanja na Hrvaško, Srbijo in Črno goro.

Podjetje SKLZ s sedežem v Carslabadu v Kaliforniji je imelo drzen poslovni model in sicer opustitev kataloške prodaje ter e-komunikacijo preko video vsebin v katerih izpostavljajo prednosti uporabe SKLZ opreme skozi trening video posnetkov vrhunskih športnikov.  Podjetje SKLZ se zaveda, da mora v videu nastopati prepoznaven športnik, ki mu na socialnih omrežjih sledi vrsta oboževalcev, ki bodo tako postali tudi oboževalci in uporabniki opreme s katero ta športnik dosega še boljše rezultate. Tu pa že nastopi t.i. Earned media marketing, ki se ustvari popolnoma organsko in ga je nemogoče predvideti, med vsemi vrstami, pa daje največjo dodano vrednost blagovni znamki.

Ker v Sloveniji po večini kupci ne poznajo športnikov zveznih lig baseballa in ameriškega nogometa, ni ostalo drugega, kot da Sportnaoprema.si v Sloveniji poišče ambasadorje, ki kredibilno predstavljajo ponudbo pripomočkov SKLZ. Odločili so se, da podprejo tako športnika kot trenerja, ki je zaslužen za dosego njegovih rezultatov in mu sledijo na poti do novih odličij.

V letu 2014 je Sportnaoprema.si pričela sodelovanje s LJ Team, slovenskim šprinterjem Luko Janežičem in njegovim trenerjem Rokom Predaničem. Z video vsebinami je arhivirana športna pot Luke do nastopa na olimpijskih igrah v RIU ter podpora, ki jo je bil Luka deležen na poti do olimpijskih iger. V video posnetkih je zabeležena uporaba športnih pripomočkov s strani trenerja in športnika. V Sportnaoprema.si so od pričetka sodelovanja z LJ Team zabeležili povečano prodajo opreme atletskim klubom.

Sportnaoprema.si sodeluje s 35 športniki in 20 trenerji. Del njihovega uspeha gre aktivnemu marketingu na družbenih in socialnih medijih, s katerimi ohranjajo stik s svojimi kupci. Več o njihovem delu si lahko preberete na tej povezavi.

Zapisal: mag. Žan Skok

Poljs označena z * so obvezna.

(neobvezno)

(neobvezno)

O nas in blogu

Smo agencija za digitalni marketing. Usmerjeni smo k strankam, da rešimo težave in izboljšamo poslovanje na več ključnih področjih. Na blogu lahko prebirate naše nasvete za optimizacijo vaših vsebin.

Zahtevaj pomoč  SEO strokovnjaka!

Ponujamo strokovno SEO storitev s katero pomagamo vaši spletne strani drastično povečati rezultate iskanj z namenom, da bi se potegovali za najvišje uvrstitve, tudi ko gre za zelo konkurenčne ključne besede.

Prijavi se na e-nasvete!

Poljs označena z * so obvezna.

Več od naših prispevkov

Oglejte si vse prispevke